تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با خواص بی‌نظیر کرفس آشنا شوید جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول افزایش حقوق به همراه متناسب‌سازی اگر دیسک کمر دارید، این کارها را هرگز انجام ندهید نمک‌های ممنوعه را بشناسید گردوخاک، ۸۲ نفر را در شوش راهی بیمارستان کرد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) مدارس کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ در هوای آلوده چه غذاهایی باید مصرف کنیم؟ آماده‌باش مدیریت بحران خراسان رضوی درپی رگبار باران و طوفان در سطح استان | تاکنون حادثه جدی گزارش نشده است (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) طوفان شدید مشهد ۱۷ حادثه را در پی داشت (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) وقوع ۲۸ حادثه در پی طوفان شدید در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ابتلای ۱۱۹۷ نفر به کیست هیداتید | مدفوع سگ عامل انتقال بیماری

  • کد خبر: ۳۱۵۹۶۷
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۸
ابتلای ۱۱۹۷ نفر به کیست هیداتید | مدفوع سگ عامل انتقال بیماری
رئیس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به ابتلای ۱۱۹۷ نفر در کشور به بیماری کیست هیداتید در سال گذشته، گفت: در بسیاری از موارد، نیاز به جراحی برای خارج کردن کیست از بدن بیماران وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مدفوع سگ‌ها در محیط‌های عمومی، به یکی از معضلات جدی بهداشتی و زیست‌محیطی تبدیل شده است که بسیاری از جوامع به دنبال راه‌حل‌هایی برای کاهش اثرات منفی آن هستند. این مشکل نه تنها موجب آلودگی محیط زیست می‌شود، بلکه به تهدیدی برای سلامت عمومی تبدیل شده است. مدفوع سگ‌ها به راحتی می‌تواند به منابع آب، خاک و هوا وارد شده و بیماری‌ها و آلودگی‌های خطرناکی را ایجاد کند.

کرم‌های روده‌ای و انواع مختلفی از انگل‌های خطرناک، به راحتی از طریق تماس با مدفوع آلوده سگ‌ها به انسان‌ها، به‌ویژه کودکان، منتقل می‌شوند. این بیماری‌ها می‌توانند باعث بروز مشکلات جدی سلامتی و حتی در موارد شدید منجر به مرگ شوند.

همچنین، مدفوع سگ‌ها منبعی برای گسترش انگل‌ها و کرم‌های مختلف است. این انگل‌ها می‌توانند به طور مستقیم از طریق تماس با مدفوع به بدن انسان منتقل شوند و به ویژه در مکان‌هایی مانند پارک‌ها، ساحل‌ها و فضا‌های سبز عمومی، خطرناک‌تر باشند. علاوه بر این، تماس با مدفوع سگ می‌تواند باعث آلودگی خاک شود که در نتیجه آن گیاهان و محصولات کشاورزی نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

یکی از بیماری‌های مهمی که می‌تواند از طریق مدفوع سگ‌ها به انسان منتقل شود، کیست هیداتید است.

کیست هیداتید چیست؟

محمدرضا شیرزادی، می‌گوید: «کیست هیداتید نوعی عفونت انگلی است که انگل اصلی به صورت کرم داخل روده‌های سگ زندگی می‌کند؛ سگ از طریق مدفوع خود، تخم انگل را در محیط دفع می‌کند؛ دام‌ها هنگام چریدن، این تخم‌ها را می‌خورند و در بدن دام‌هایی که این تخم‌ها را خورده‌اند، کیست تشکیل می‌شود؛ در صورتی که این کیست‌ها در طبیعت رها شده و امحا نشوند سگ‌ها از طریق تغذیه کیست آلوده جداشده از بدن دام‌ها نیز می‌توانند آلوده به این بیماری شوند. انسان نیز به طور تصادفی از طریق خوردن غذا یا آب آلوده به تخم‌ها و یا از طریق تماس مستقیم با سگ‌های آلوده به انگل آلوده می‌شود.»

وی می افزاید: «در صورتی که فردی سبزی آلوده به تخم انگل یا خوب پخته نشده را بخورد، این انگل باعث می‌شود در بدن انسان به ویژه در ریه، کبد و مغز کیست تشکیل شود. براساس این که میزان آلودگی مواد غذایی به این تخم‌های انگلی چه قدر بوده است کیست‌ها می‌توانند در جا‌های مختلف و به صورت متعدد تشکیل شوند.»

به گفته شیرزادی، «برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، باید ابتدا سبزیجات را به صورت کامل یعنی با آب و مایع ضدعفونی کننده سبزی‌ها شست و شو داده شود.»

رئیس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت درباره آمار ابتلا به کیست هیداتید در کشور نیز توضیح می‌دهد: «در سال گذشته (سال ۱۴۰۲) تعداد ۱۱۹۷ مورد کیست هیداتید در کشور ثبت شده است. استان فارس و تهران به ترتیب با ۱۴۳ مورد و ۱۷۹ مورد مبتلا به کیست هیداتید در صدر جدول استان‌هایی بوده‌اند که موارد بیماری در آنها شناسایی شده است.»

وی درباره درمان کیست هیداتید نیز اظهار می‌کند: «ما داروی درمان این بیماری را در داخل کشور داریم، اما در بسیاری از موارد، نیاز به جراحی برای خارج کردن کیست از بدن بیماران وجود دارد.»

عدم نظارت و آموزش در جمع‌آوری مدفوع سگ‌ها؛ از غفلت صاحبان سگ تا رفتار‌های پرخاشگرانه

علاوه بر مشکلات بهداشتی و زیست‌محیطی، نبود نظارت و آموزش مناسب درباره جمع‌آوری مدفوع سگ‌ها نیز چالش‌های زیادی ایجاد کرده است؛ بسیاری از مالکان سگ‌ها از این مسئله غافل هستند و به جمع‌آوری مدفوع سگ خود توجه نمی‌کنند و در مواردی نیز حتی در صورت تذکر دادن شهروندان به صاحبان سگ‌ها، رفتار‌های پرخاشگرانه‌ای نشان می‌دهند؛ این در حالی است که در بسیاری از کشور‌های جهان، به همراه داشتن سگ در برخی اماکن عمومی نظیر برخی پارک‌ها ممنوع و حمل کیسه مدفوع سگ‌ها ضروری است.

شیرزادی، این موضوع را در گسترش عفونت‌های انگلی ناشی از سگ‌ها مؤثر می‌داند و می‎افزاید: «عفونت‌های انگلی بسیاری وجود دارد که از طریق مدفوع سگ منتقل می‌شود از جمله کرم‌های نواری و قلابدار و انگل‌های تک سلولی و ژیاردیا؛ در کشور‌های اروپایی و آمریکایی، افراد در هنگام سگ گردانی کیسه مدفوع سگ به همراه خود دارند و مدفوع سگ خود را از سطح شهر جمع آوری و در محل مناسب امحا می‌کنند. در کشور ما متأسفانه اغلب افرادی که اقدام به سگ گردانی می‌کنند کیسه مدفوع به همراه ندارند و این موضوع می‌تواند باعث آلودگی محیط زیست و سایر سگ‌ها به انواع انگل‌ها و کرم‌ها و انگل‌های تک سلولی شود. به همین دلیل است که دامپزشک‌ها هر سه ماه یکبار به سگ‌ها دارو‌های ضدانگل می‌خورانند.»

وی می‌‎افزاید: «ممکن است افراد سگ خود را برای گردش به پارک‌ها یا طبیعت ببرند و این سگ با سایر سگ‌ها بازی کند و به بیماری سگ‌های دیگر مبتلا شود.»

با وجود این اظهارات، هیچ قانون مشخصی برای سگ‌گردانی در کشور وجود ندارد و مدفوع سگ‌ها به مثابه یک بمب انگل، در محیط زیست و اماکن عمومی رها می‌شوند و علاوه بر زشت کردن چهره شهرها، سلامتی شهروندان را نیز تهدید می‌کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->